sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Time to say goodbye..

Täällä Belfastissa alkaa olemaan viimeiset hetket käsillä, olenkin jo kaivanut matkalaukun sängyn alta ja alkanut siivoamaan koppiani luovutuskuntoon. 

Viimeiset puolitoista viikkoa ovat täällä menneet lähinnä tenttisaleissa istuessa ja kirjallisia töitä palautellessa, mutta mukaan on myös mahtunut yhdet syntymäpäiväjuhlat ja kavereiden kanssa hengailua. Ja niin kuin asiaan kuuluu, paljon on myös jätetty hyvästejä. 

Pääsin myös todistamaan sitä ihmettä, kun täällä tuli lunta tupaan ja jäitä porstuaaseen. On se vaan kumma miten paikalliset ovat aina ihan hämmennyksissä kun kerran talvessa sataa lunta. Nimittäin lentokentät menivät samantien kiinni, eikä mikään mukaan toiminut. Huvittavinta näin suomalaisen näkökulmasta oli ehkä se, kun yliopisto ilmoitti että pattereiden lämmitysaikoja tullaan lisäämään, kun on kerta niin kylmä (lumethan siis sulivat samana iltana pois) :D 

Lukukausi täällä saarella on kyllä kulunut vauhdikkaasti ja erittäin nopeasti. Äskenhän vasta raahasin matka-arkun huoneeseeni ensimmäistä kertaa ja ihmettelin paikallista menoa. Nyt sitä sujuvasti (?) pystyy jo ymmärtämään paikallista mongerrusta ja ymmärtää ottaa sontsan mukaan ulos, vaikka aurinko paistaakin kirkkaalta taivaalta. Olen myös onnellinen että vaihto täällä mahdollisti myös matkustelun muuallekin Eurooppaan ja suosittelenkin kaikkia reissaamaan vaihdon aikana, jos suinkin mahdollista. Vaihdossa on tullut opittua paljon asioita muista kulttuureista ja ihmisistä, paikallisesta menosta ja myös omasta itsestäkin. Ja niin kuin aina mukaan mahtuu paljon ylämäkiä, ja sitten on tietenkin niitä alamäkiäkin.. Eli kaiken kaikkiaan vaihto ihan jo pelkästään erilaisena kokemuksena on ollut hieno.

Belfast kaupunkina on ollut todella mielenkiintoinen paikka, joka kyllä yllätti positiivisesti. Ihmiset ovat todella lämpimiä ja ystävällisiä ja ovat aidosti kiinnostuneita. Samoin Queen's University on ollut hieno yliopisto opiskella ja oppia uutta. En voi muuta kuin suositella lämpimästi. Tietenkin iso osa tätä kokemusta ovat ne monet upeat tyypit, joihin täällä sai tutustua ja viettää aikaa. Suurkiitos tietenkin kuuluu taistelupari R. Alkulalle yhteisestä reissusta ja kaikista ikimuistoisista seikkailuista täällä. 
















Huomenna siis sanon hyvästit Belfastille, toivottavasti en kuitenkaan lopullisesti ja aloitan uuden haasteen koto-Suomessa, eli sen pelottavan g:llä alkavan kirjoitusprojektin.

Kiitos mukana olosta ja toivottavasti blogistani on myös tuleville vaihtareille hyötyä!

See 'ya!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti