maanantai 24. syyskuuta 2012

Top of the Day!


Terveisiä sateisesta Belfastista! Tai no, sateinen on aika lievä termi; täällä sataa kaatamalla ja myrskyvaroitus astuu voimaan tuossa kolmelta (Mulla luento sopivasti neljästä viiteen!) ja jatkuu tiistai aamuun. Lukukausi alkoi siis virallisesti tänään ja rankkasateesta huolimatta yliopiston kampuksella riittää vilinää kun vanhat opiskelijat rutiininomaisesti siirtyvät omissa porukoissaan luentosaleihin ja fuksit harhailevat epätoivoisen näköisenä pitkin kampusaluetta.

Minun lukukausi alkoi ensimmäisellä aidosti hyvin nukutulla yöllä. Asuntolan seinät ovat pahvia ja olen saanut nauttia naapurin ranskalaisen pojan tupakkayskästä joka yö. Onneksi tanskalainen ystäväni Sœren lahjoitti ystävällisesti minulle korvatulpat, joten sekin ongelma on nyt hoidettu. Rankkasateet eivät säälineet ja heti ulos astuttuani peli oli menetetty. -Note to self: osta uusi (teräksinen) sateenvarjo.

Ensimmäinen luentoni piti koskea Euroopan unionia ja sen politiikkaa ja onnistuin helposti löytämään rakennuksen ja luokkahuoneen, mutta luennoitsijaa ei näkynyt eikä kuulunut, kunnes joku kanssaopiskelija tarkasti s-postinsa ja tajusin että luennoitsija oli perunut luennon. Great succes!

Vaatteet märkinä ja kylmissäni päätin pystyttää tukikohdan pääkirjaston kahvilaan ja nyt kirjoittelen teille nahkasohvalta, iso kupillinen kuumaa caffe americanoa kädessä, eli voisi huonomminkin mennä! Paikallinen pääkirjasto on muuten aivan upea ja yliopisto onkin kirjastostaan kuuluisa! Täältä voit löytää esimerkiksi oven Narniaan:

Viime viikko meni myös vilauksessa ohi, täällä tapahtuu koko ajan vaikka mitä, joten yritän tiiviistää kaiken oleellisen teille.

Tämän viikon kulutimme tutustumalla omatoimisesti Belfastin kaupunkiin, kävellen ympäriinsä ja välillä ollaan levähdetty kaupungin lukuisissa pubeissa. Täällä niitä riittää aina hienoista ja perinteisistä oikeisiin räkälöihin. Aijon antaa teille myöhemmin tarkempaa informaatiota, missä paikoissa kannattaa käydä sitten ku joskus tänne päädytte! Meidän pieneen porukkaan kuuluu ruotsalainen William, (innokas jääkiekkofani, joka jaksaa jostain syystä muistuttaa kaikista häpeällisistä (suomen)tappioista ja osaa suomalaisten kirjosanojen lisäksi lauseet: "olet tässä" ja "ei saa peittää") ja Repa sekä yhdysvaltalainen Chris (joka myös jostain syystä osaa nykyään kiroilla suomeksi).

Perjantaina Belfastissa vietettiin paikallista versiota meidän 'Taiteiden yöstä', eli Culture Nights. Kaikenlaisia tapahtumia oli ripoteltu ympäri keskustaa ja kaupunkilaiset olivat lähteneet sankoin joukoin liikenteeseen. Liikkuminen kävellen oli helppoa, koska keskusta oli autoilta suljettu ja ihmiset olivat jalan liikenteessä. Joka paikkaan oli pystytetty pieniä katukeittiöitä ja pubeja, sivukujilla ihmiset lausuivat kuuluisia irlantilaisia runoja ja katusoittajat viihdyttivät ihmisiä. Oli hauska seurata kaupungin vilinää ja nauttia vähän kulttuuria. Kiertelimme melkein koko kaupungin keskustan katsellen menoa ja välillä pysähtyen pintille. Mielestäni kaikkein hauskin näky oli pieni asuntovaunu, jonka sisällä bändi soitti irlantilaista musiikkia ja toisella puolella vaunua ihmiset nauttivat olutta!
Ihmisvilinää!
                                       
                 
Katusaluuna :D 



Lauantaina lähdimme tutustumaan kuuluisaan Giant's Causeway:hin, eli suomeksi jättiläisen polkuun joka sijaitsee Pohjois-Irlannin rannikolla. Kalliot ovat ajan myötä muokkautuneet muistuttamaan portaita ja taru kertookin, että polku on Fionn mac Cumhaill- nimisen jättiläisen rakentama, joka halusi päästä Skotlantiin polun avulla. Täytyy sanoa, että maisema on todella henkeäsalpaava! Portaat ovat muodostuneet laavan purkautuessa mannerlaattojen välistä paleoliittisellä kaudella ja  "portaat" ovat jonkun sattuman kautta muokkautuneet viisikulmion muotoisiksi. Vietimme pari tuntia ihaillen upeita maisemia. Onneksi myös sää oli suosi, vaikka alue on myös kuuluisa sateistaan.  

Jättiläisen portaat
         
Jättiläisen portti


Fionn mac Cumhaill oli kuulemma kova poika soittelemaan ja tässä ovat hänen urut.

                   

Maiseman poikasta

Lisää kuvateksti


Takaisin tullessa käväisimme myös Dunlucen linnan raunioilla!



Ilta vietettiin istumalla Ryan's nimisessä pubissa kavereiden kanssa. Siltä varalta, että tulette joskus tänne Ryan's on mukava kaksikerroksinen pubi, jossa saa ruokaa yläkerrassa ja alhaalla voi nauttia pintin tai pari. Hinnat ovat kohtuulliset, Guinness maksoi noin 3,50£ ja 6£ sai pintin ja lautasellisen kanansiipiä, ei paha! Ryan's sijaitsee Lisburn Roadilla, joka on aika lähellä yliopistoa ja keskustaa. 

Maistoin siellä myös paikallista pale alea nimeltä Belfast blond:
Pale ale- oluiden ystäville voin tätä suositella, maku on ensipuraisulla makeahko, mutta samalla hieman etikkainen. Muistuttaa ehkä hieman vahvaa sitruunamehua humalalla varustettuna. Ryan'sissa tämä maksoi 3,95£, eli hiukan arvokkaampi juoma. 

Sunnuntai menikin mukavasti salilla ja illalla valmistimme Repan kanssa perinteistä uunilohta kavereillemme. Erityisesti Chris oli täysin (positiivisesti)yllättynyt ateriasta ja kehui kovasti suomalaista cuisinea! Tosin jouduttiin taas katsomaan ruotsin jääkiekkojoukkueen taidonnäytteitä, mutta onneksi saatiin vähän hyvitystä kun laitettiin youtubesta tulemaan Granlundin ilmaveivi ja poika saunoo- biisi.

Tässä nopea kertaus täältä, voikaa hyvin ja palataan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti