perjantai 12. lokakuuta 2012

Syksyä ja seikkailuja

Buenos dias!

Syksyinen kirjasto
Syksy on tosiaan hiipimässä Belfastiin, lehdet alkavat pikkuhiljaa tipahtelemaan ja ihmiset ovat alkaneet kaivamaan kaulahuiveja sekä hansikkaita varastojen nurkista.  Itsehän sopivasti sairastuin syyslenssuun näin viikonlopun alkamisen kunniaksi, joten nyt on kai sitten sopiva hetki vähän kertoa kuulumisia täältä.

Opiskeluhommat ovat lähteneet vauhdilla käyntiin ja voin kertoa, että tekemistä täällä riittää. Kaikenlaisia dediksiä alkaa ilmaantumaan ja jännästi kalenteri alkaa täyttymään ei- niin- mukavista-asioista. Mutta toisaalta tultiinhan tänne myös opiskelemaan ihan oikeastikin. Moduulit ja niiden aiheet ovat todella mielenkiintoisia, eli motivaatiota ainakin toistaiseksi riittää, katsotaan miten pitkälle se kantaa. (itsehän olen nytkin kirjastolla, kirjat lepäilee tuossa nenän edessä :D )

Perjantaibrunssi W:n kanssa 
No mutta se tylsistä asioista. Viime viikolla päätin paeta paikallista ilmastoa (olen kastunut monta kertaa) ja lähteä seikkailemaan Madridiin! Aino oli vastassa terminaalilla kun Ryanairin lento laskeutui ja otimme junan kohti keskustaa. Ei varmaan tarvitse kertoa miten iloinen olin.. Ja voi pojat, että lämpöä riitti! Yllättäen en ollut varautunut ihan noin kesäisiin olosuhteisiin Belfastissa ja shortsit oli jostain syystä jääneet kotiin. Mukava oli sitten farkuissa mennä +27 asteessa. En hikoillu yhtään.

Madrid on upea kaupunki! Täytyy myöntää, että vierailu oli minulle ensimmäinen, tosin Espanjassa muualla on tullut käytyä. Tässä miljoonakaupungissa riittää tekemistä&näkemistä. Kiertelimmekin kaksi ensimmäistä päivää kaupungilla ja Aino käytti minua mm. paikallisen el jefen, eli kuninkaan linnassa ja upeassa Retiro-puistossa, jossa on oma teko"järvi".

massiivinen kuninkaanlinna
Yritimme myös etsiä minulle hiukan kesäisempiä vaatteita, mutta korkeasta lämpötilasta huolimatta espanjalaisten mielestä nyt oli syksy ja silloin pitää pukeutua lämpimästi, joten jokaisessa vaatekaupassa oli syys/talvimallistot, eli ei shortseja. Mukavahan niitä paksuja talvitakkeja karvahuppuineen oli katella... Yksi ehdottomia lempijuttujani Espanjassa on tietenkin ruoka. (on se kyllä muuallakin mun lempijuttu) Espanjalaisen keittiön tuotoksia päästiin nauttimaan useaan otteeseen, eikä tarvinnut pettyä. Erityisesti ihastuin tapas-kulttuuriin, missä tilataan useita pieniä ruoka-annoksia ja  niitä sitten maistellaan kylmän oluen tai sangrian siivittämänä. Sopii minulle kuin nyrkki silmään. Ehdoton vaatimukseni Espanjaan saapuessani oli saada maistaa aitoa espanjalaista Serrano-kinkkua (Olen fiilistellyt sitä siitä asti kun aloin katsoman Serranon perhettä telkusta)! Ja hyvää se olikin..

Sangriaa ja alkupalana perunoita tulisessa kastikkeessa
Ennen Espanjaan tuloa päätettiin Ainon kanssa jekuttaa Madridissa asuvia ystäviämme Johannaa ja Sannaa. Ei siis hirveesti huudeltu mun tulosta sinne ja ajateltiin yllättää tyypit. Kyllähän ne tyttöjen ilmeet oli näkemisen arvoisia kun ekana iltana Aino sopi tapaamisen tyttöjen kanssa keskustaan ja yhtäkkiä minä ilmestyin mukaan! :D Tosin Sanna tais viime hetkillä aavistaa mistä on kysymys.... Oli mahtavaa nähdä teitä tytöt!


                                                                                                                                                                 
Toledo
Sunnuntaina ohjelmanumerossa oli päiväreissu Toledon keskiaikaiseen kaupunkiin! Matka kesti junalla vain puoli tuntia ja se oli todellakin vaivan arvoista. Toledo on vanha historiallinen kaupunki, joka on ajan saatossa ollut merkittävä tukikohta niin muslimeille kuin Espanjan kuninkaillekin. Keskiajalla kaupunki oli myös tunnettu miekoistaan, siellä valmistettiin Euroopan laadukkaimmat teräaseet. Voin kertoa että näin keskiajasta innostuneena, paikka oli enemmän kuin mielenkiintoinen. Nähtävää olisikin riittänyt vaikka kuinka paljon. Onneksi hypättiin turistibussiin, joka kierrätti meitä ympäri vanhaa kaupunkia ja sen ulkopuolellakin, nimittäin maisemat olivat upeat!

Pitkän päivän päätteeksi kelpaa jääkylmä mohito!



Kaikki hyvä loppuu valitettavasti aikanaan ja maanantaina oli minun aika palata Belfastiin opintojen pariin, mutta oli mahtavaa päästä näin helposti irti arjesta ja nähdä muutakin maailmaa (ja tietenkin Ainoa) samalla, sen takia myös osaksi lähdin vaihtoon! Hmm nyt pitäisi opiskella, mutta taidan lähteä poikien kanssa katsomaan jalista pubiin, ruotsalaiset taitavat pelata tänään...

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olisi ollut vielä vaikka mitä kerrottavaa, mutta tuli kiire kirjoittaessa tätä niin piti tiivistää. Mutta laitan vielä kuvia naamakirjaan kun ehdin! Reissu tosiaan oli täydellinen ja osui kyllä hyvään ajankohtaan. Onneksi taidankin saada vastavuoroisesti vieraan tänä viikonloppuna tänne, toivottavasti säät suosisivat. :)

      Poista